Županija Korčula

LJUBITELJI DESTILATA OD ŽITARICA I AROMATIZIRANIH MELASA

PRVA TRGOVINA GINA U KORČULI Otvara se Curzola Store!

LJUBITELJI DESTILATA OD ŽITARICA I AROMATIZIRANIH MELASA
Sutra, u 20:30 sati, na adresi Punta Jurana 14, odnosno pokraj Trga Sv. Justine, otvara se prva trgovina specijalizirana za gin koja će ljubiteljima ovog žestokog alkoholnog pića ponuditi i prvi korčulanski gin simboličnog imena Curzola 1298. Gin store otvaraju Emir Haverić i Tom Schulte, a osim gina nudit će i druge otočne proizvode poput maslinovog ulja i tradicionalnih slastica. Otvorenju će prisustvovati i koktel majstor iz Zagreba koji će Korčulanima i ostalim posjetiteljima pripremati koktele s korčulanskim ginom.

Priča o korčulanskom ginu započinje 2010. Kad su Emir i Tom jedreći Jadranom, zbog jake bure bili prisiljeni pristati u Lumbardu. Korčula ih je toliko oduševila da su odlučili ostati, ali i napraviti prvi korčulanski gin koji će objediniti zanimljivosti Korčule, posebnosti otočne vegetacije, mora, bogate povijesti i neizvjesne budućnosti. Osam je godina trebalo kako bi Emir i Tom ideju pretvorili u djelo, a prvi korčulanski gin sutra će moći kušati i svi ljubitelji tog destilata od žitarica i aromatiziranih melasa čija se aromatizacija postiže ili umjetnim aromama, ili, kako je s korčulanskim ginom slučaj, putem maceracije začina i trava.

Gin koji će sutra predstaviti publici već su prepoznali renomirani stručnjaci destilata diljem Europe i svijeta. Gin Curzola 1298. na poznatom njemačkom natjecanju destilata u Berlinu, Destille Berlin, osvaja srebro za okus, dok na najprestižnijem svjetskom natjecanju vina i destilata IWSC (Internation Wine and Spirits Competition) u Londonu, na kojem su sudjelovali kandidati iz 94 zemlje, osvaja srebrnu medalju za okus (blind tasting) te zlatnu medalju za dizajn boce!
Naslovnica Korčula

Najčitanije

OTOK U BIJELOM Na Korčuli pao snijeg

OTOK U BIJELOM Na Korčuli pao snijeg
Na Korčuli su pale prve pahulje snijega. Iako se mještani nadaju snijegu u svojim naseljima, za sad je nekoliko ...
OTOK U BIJELOM Na Korčuli pao snijeg

Najnovije