Županija Korčula

ZAVRŠEN 9. KORČULANSKI K3 TRIATLON

Pobjednici Marka Pola Sonja Škevin i Dejan Patrčević

ZAVRŠEN 9. KORČULANSKI K3 TRIATLON
U organizaciji Grada Korčule, Turističke zajednice Korčule, Palače Lešić Dimitri i HTP-a Korčula te u surdanji s Triatlon klubom Split, danas, 27. travnja, održan je deveti po redu Korčulanski triatlon Izazov Marka Pola koji je ove godine okupio više od 100 natjecatelja iz cijelog svijeta.

Sunačno, proljetno vrijeme, ali i vrlo jak vjetar tramuntana, pratili su danas više od sto licenciranih triatlonaca iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Srbije, Švedske, SAD-a i Njemačke te veliki broj djece i rekreativaca koji su sudjelovali na korčulanskom triatlonu. Sudionici su se kao i prijašnjih godina natjecali u nekoliko kategorija, olimpijski triatlon - 1500 m plivanje + 40 km bicikl + 10 km trčanje, sprint triatlon - 750 m plivanje + 20 km bicikl + 5 km trčanje i štafetni sprint triatlon – 750 m plivanje + 20 km bicikl + 5 km trčanje.

U sklopu natjecanja održalo se i prvenstvo osnovnih škola u štafetnom trčanju, kao i 10 kilometara duga ulična utrka rekreativaca, Korčulana i posjetitelja. I ove su godine kule i zidine srednjovjekovnog grada pružile nezaboravan doživljaj natjecateljima i posjetiteljima, plivalo se od Trga Pomirenja (Spomenika) do označenih bova u kanalu, biciklistička ruta vozila se preko Sv. Nikole do Kneža te preko groblja Sv. Luke nazad u centar grada, a ove se godine nije trčalo preko Hobera zbog radova, već je osigurana druga ruta preko rotora, odnosno Novih puta.

U ženskoj konkurenciji discipline olimpijski triatlon prva je u cilj ušla Sonja Škevin iz TK Swibir. Sonja Škevin prošle je godine je bila druga, a pretprošle prva na ovom natjecanju pa ne čudi ponovno zlatno postolje. Durgoplasirana bila je donedavna Korčulanka Maja Bonačić, također iz TK Swibir dok je Maji Marukić iz TK Maksimir.


U muškoj konkurenciji drugo zlato osvojio je Dejan Patrčević iz TH Petar Zrinski. Patrčević je osvojio prvi organizirani Izazov Marka Pola, a prošle je godine bio treći. Srebro je pripalo Marinu Jukiću iz TK Triton, a bronca Dušanu Miloševiću iz Crne Gore.


U disciplini sprint triatlon najbolja je bila Korčulanka Matea Vojinović (TK Swibir). Matea je prošle godine bila druga, a ove je godine pobijedila u konkurenciji od devet natjecateljica iz Švedske, BIH-e i Crne Gore. Drugo mjesto pripalo je Šveđanki Jennie Boerius, a treće Dubrovčanki Madi Žeravici.

U muškoj konkurenciji od 18 natjecatelja pobijedio je Amadej Petelinšek (Slovenija), drugoplasirani bio je Jorgen Huybrechts (Belgija), a treći Vedran Supura (BiH).


U kategoriji štafetnog triatlona najbolja je bila ekipa TK Rudolf Perišin dok su Velolučani Vito Prižmić, Nikola Šeparović i Petar Dragojević osvojili srebrnu medalju.


Ulična utrka na 10 kilometara okupila je najviše Korčulana. U ženskoj kokurenciji očekivano je bila najbolja Rita Biliš, a druga je u cilj stigla Marija Lukina. U muškoj konkurenciji najbrži je bio Matija Lukina, drugoplasirani bio je Zagrepčanin Davor Bajan, a treće mjesto zauzeo je mladi Žrnovac Gabrijel Ikanović.

U sklopu Izazova Marka Pola, kao i proteklih godina, održano je i Prvenstvo Osnovnih škola s otoka. Korčulanski K3 triatlon Izazov Marka Pola nesumnjivo je jedan od središnjih događaja otočne predsezone. U tjednu održavanja natjecanja, manifestacija je upotpunjena nizom popratnih sadržaja. Utrku svake godine koordinira Ivan Pavić, jedno od najpoznatijih lica hrvatske triatlonske scene.
Naslovnica Korčula

Najčitanije

OTOK U BIJELOM Na Korčuli pao snijeg

OTOK U BIJELOM Na Korčuli pao snijeg
Na Korčuli su pale prve pahulje snijega. Iako se mještani nadaju snijegu u svojim naseljima, za sad je nekoliko ...
OTOK U BIJELOM Na Korčuli pao snijeg

Najnovije