Vijesti Kultura

U PALAČI SPONZA

FOTO KLAPA KAŠE Koncertna promocija novog albuma “Tezoro”

U PALAČI SPONZA
Koncertna promocija novog albuma “Tezoro” klape Kaše održala se večeras u palači Sponza, a sav prihod od ulaznica namijenjen je akciji Zajedno za Ninu. Klapa Kaše iz Dubrovnika, koja je više puta nagrađivana za svoje sjajne izvedbe, objavila je novi studijski album pod nazivom “Tezoro” u kolovozu. Nedavno objavljeni najavni singl “Marčelina” i preostalih 11 pjesama s albuma nose duh davnog pjeva dubrovačkih gospara, pažljivo osluškujući glazbeno bilo svoga kraja.

Klapa koja je dobila ime po lukobranu Kaše kod stare gradske luke, a simbolizira klapu kao lukobran višeglasnog pjevanja dubrovačkog kraja, nastupila je na brojnim festivalima diljem Hrvatske i inozemstva. Redovito osvajaju odličja među kojima prednjače tri pobjede na najprestižnijem klapskom festivalu u Omišu, 2012, 2014. i 2018. godine.

“Ovo je naš treći album čija je priča započela s “Petrunjelom”, a završava s Marčelinom”, u malo drugačijem zvuku i ambijentu od onoga na što smo naviknuli publiku” – rekao je Vicko Dragojević, voditelj klape koji još jednom naglašava kako cijeli album nosi duh Dubrovnika.

“Tezoro” je nasljednik albuma “Tragom Republike” iz 2014. godine, a taj naziv nosi i njihov vlastiti koncertni program u kojemu su reanimirali i okupili 16 izvornih pjesama dubrovačkog kraja, te uz pomoć ljeričara, zdravičara, glumaca i plesača prikazali glazbeni odraz dubrovačke glazbene povijesti. Dubrovnik je simbol Hrvatske povijesti, a klapa Kaše je simbol Dubrovnika! Kako je bilo pogledajte u fotogaleriji Branke Mumalo.
Naslovnica Kultura

Najčitanije

Najnovije

Evo tko je sve sutra bez vode

Evo tko je sve sutra bez vode
"Zbog radova na vodoopskrbnoj mreži 18. listopada bez vode će biti Ulica od križa u vremenu od 8.30 do 10.00 sat...
Evo tko je sve sutra bez vode