Vijesti Turizam i gospodarstvo

TRADICIONALNI DOMJENAK

Hotel Lapad uskoro će raditi cijelu godinu!

TRADICIONALNI DOMJENAK
Tijekom gotovo jednakog broja dana poslovanja tijekom ove kao i prošle godine, renomirani dubrovački hotel Lapad ostvario je "skoro u dan" jednaki broj noćenja, ali je ipak uočena promjena tržišnog trenda. Naime, hotel Lapad i dalje je tzv. britanski hotel s oko 40 posto gostiju s tog tržišta ali je, ipak, uočen pad broja Britanaca za 11 posto!

No, managament hotela ističe kako su, obzirom na događanja oko Brexita, to i očekivali te da su se trudili smanjiti ovisnost o tom zahtjevnom i cijenjenom emitivnom tržištu, a pojačati promidžbene akcije ne drugim tržištima. Tako je ostvaren rast od 15 posto gostiju s tržišta SAD, a potražnja je velika ne samo za iduću nego i za 2020. godinu!

-Radili smo s ukupno 178 agencija ali je naših "top 10" agencija ostvarilo 76 posto prometa! Sve više smo usmjereni na online- prodaju, dok su 57 posto individualni a 14 posto gosti u grupama a ostali su alotmani. Odlični i stabilni prihodi omogućili su podizanje plaća naših zaposlenika, a odmah po zatvaranju hotela 7. studenoga započeli smo s radovima i pripremom za iduću sezonu. Prošle smo godine radili na uređenju restorana i zatvaranju pool- bara, dok za ovu zimu nismo planirali velike investicije iako asu očekivani troškovi pripreme za sezonu 2019. nešto iznad pola milijuna kuna- rekla je okupljenim novinarima te poslovnim partnerima i suradnicima direktorica prodaje i hotela Lapad Vivian Kuculo i najavila skori početak cjelogodišnjeg poslovanja ovog renomiranog hotela.
Naslovnica Turizam i gospodarstvo

Najčitanije

Odustali pred ciljem, ali ne žale

Odustali pred ciljem, ali ne žale
Ova grupa mladih turista stigla je sa sjevera Europe, iz Poljske. To su autostoperi kojima je cilj što brži dola...
Odustali pred ciljem, ali ne žale

Prodani Dubrovački vrtovi sunca!

Prodani Dubrovački vrtovi sunca!
Dubrovački vrtovi sunca u Orašcu imaju novog vlasnika, kinesku korporaciju HNA Tourism group. Potkraj rujna fina...
Prodani Dubrovački vrtovi sunca!

Najnovije