« Vijesti

KONSTRUKTOR BLOKIRAN, UPRAVA NA SLUŽBENOM PUTU: NO COMMENT

Autocesta do Ploča neće biti dovršena do početka sezone 2013. godine?

20.09.2012. 09:00

· ·   ·  

Galerija

Iako su se radnici prošlih dana vratili na gradilište autoceste Ravča-Ploče, najnovija blokada računa izvođača radova tvrtke Konstruktor zasigurno će produžiti rokove, pa dionica spajanja autoceste najvjerojatnije neće biti dovršena prema planu do sredine 2013. godine. Dan nakon informacije da je Konstruktor ponovno u blokadi, gradilište na dijelu brze spojne ceste sa čvorom Ploče u naselju Puljani kao i radovi na vijaduktu u Otrić seocima nastavljeni su smanjenim intenzitetom.

Radnici s kojima smo porazgovarali nisu čuli da im je poduzeće ponovno u blokadi. Očekivali su da će se stanje promijeniti na bolje nakon što je uprava postigla dogovor s Ministarstvom financija.

- Ne znam što bih vam rekao. Plaće primamo neredovito. Mučimo se kako znamo - rekao nam je jedan od radnika koje smo zatekli na gradilištu.

Unatoč našim brojnim pokušajima, nismo uspjeli dobiti nikakve detaljnije informacije o novonastalnom stanju u Konstruktor Inženjeringu. Nitko od članova uprave ni direktor, Željko Žderić ni tehnički direktor, Vice Dodig danas nisu bili dostupni za komentar. Prema riječima tajnice, Gordane Visković članovi uprave su na službenom putu i u tvrtku se vraćaju u petak. Međutim, Vice Dodig je ranije izjavio da je riječ o kratkotrajnim blokadama, koje neće značajnije ugroziti poslovanje.

I u Hrvatskim autocestama se nadaju da posljednja blokada računa Konstruktora neće utjecati na dinamiku izvođenja radova na spoju autoceste od Ravče do Ploča.

Stanislav SOLDO

Nivas
Nivas.hr | Uploading 24/7
Interactive Design & Development
Ladislava Štritofa 1
Zagreb 10000 Croatia
Work 385-(0)1 | 2320-541
dubrovacki.hr
Dubrovački vjesnik d.o.o.
Vukovarska 10
Dubrovnik 20000 Croatia
Centrala 385-(0)-20-357-033