« Sport

AUTOMOBILIZAM/ PH BRDO

Dubrovčani nakon Buzeta hlade šampanjac: Slavit ćemo naslov prvaka na Brgatu!

16.09.2012. 23:45

· ·   ·  

Dubravko Čikor, predsjednik Auto kluba Dubrovnik Racing je stavio hladiti šampanjac nakon nastupa dubrovačkih vozača u Buzetu. Očekuje kako će ga otvoriti 14. listopada nakon što se na stazi na Brgatu održi posljednja brdska utrka ovogodišnjeg Prvenstva Hrvatske. Naime, njegov Dubrovnik Racing ima velikih 28 bodova prednosti u odnosu na prvog pratitelja, Auto klub 'Petar Klepac'.

- U posljednju utrku, kojoj smo domaćini, ulazimo kao apsolutni favoriti. Da, 28 bodova je velika prednost, takoreći nedostižna. Uvjeren sam kako ćemo obraniti naslov od prošle godine te i ove biti najbolji klub državnog prvenstva na brdskim stazama - istaknuo je Maro Franić, vozač Dubrovnik Racinga.

- Bacili smo konkurenciju na koljena u Buzetu - euforičan je bio nakon nastupa na 31. Buzetskim danima, pretposljednjoj brdskoj utrci prvenstva Hrvatske 2012. godine Maro Franić.

Dubrovnik Racing je uoči Buzeta imao 20 bodova viška u odnosu na Auto klub 'Petar Klepac', a na najpoznatijoj hrvatskoj brdskoj utrci sakupio je osam boda više od jedinog pravog konkurenta za naslov klupskog prvaka Hrvatske, koji je na kraju bio treći.

- Šibenik je bio drugi u Buzetu u poretku klubova za prvenstvo Hrvatske - dodao je stariji Franić, koji je u Buzetu bio prvi u klasi H24. Pobjedu u klasi ostvarili su još od članova Dubrovnik Racinga Hrvoje Čikor, Đivo Franić i Laszlo Szasz. Hrvoje Čikor je bio najbolji u klasi A6, a pobjedom na Buzetu osigurao je naslov pobjednika u klasi i prije posljednje utrke u Dubrovniku. Đivo Franić je bio uvjerljivo prvi u klasi N 1600 u kojoj je popravio rekord staze za čak šest sekundi. Osim što je bio prvi u klasi prvenstva Hrvatske, mlađi Franić je slavio i u europskoj konkurenciji. Mađar Laszlo Sazs je bio najbolji u konkurenciji formula tri litre prvenstva Hrvatske. Sazs je slavio ispred Nika Pulića.

I drugi Pulić, Ivan, je bio drugi (klasa A7), baš kao i Damir Mašić u klasi N4 u kojoj je Maro Slade zauzeo četvrto mjesto. Treći u klasi N2 bio je Stijepo Manenica dok Mario Barović nije završio utrku zbog kvara automobila.

31. BUZETSKI DANI

Pobjednik 31. Buzetskih dana je Talijan Simone Faggioli. Oborio je rekord staze, buzetsko brdo je 'proletio' za 2:11.858, brzinom od gotovo 137 kilometara na sat. Drugi u generalci je bio Čeh Otakar Kramsky sa 17.999 sekundi zaostatka... U konkurenciji 19 formula najbolji od hrvatskih vozača bio je Niko Pulić, koji je u Formuli Lola 3000 bio šesti sa zaostatkom od oko 27 i pol sekundi. Mađar Laszlo Szasz u Formuli Reynard-Zytek 3000, koji nastupa za Dubrovnik Racing je bio peti u ukupnom poretku. Zaostao je za Faggiolijom 25,7 sekundi...

Tonči Vlašić

Nivas
Nivas.hr | Uploading 24/7
Interactive Design & Development
Ladislava Štritofa 1
Zagreb 10000 Croatia
Work 385-(0)1 | 2320-541
dubrovacki.hr
Dubrovački vjesnik d.o.o.
Vukovarska 10
Dubrovnik 20000 Croatia
Centrala 385-(0)-20-357-033